Politichie

Ei de ce pot? Noi de ce nu putem merge mai departe?

La aproape un an de la cutremul devastator ce a lovit Japonia, agenţia France Presse a realizat un colaj cu imagini ale zonelor afectate, făcute în timpul sau imediat după tsunami şi fotografii recente. Cu toate acestea, după aproape un an, japonezii au fost capabili, prin muncă şi sacrificii să facă să arate clădirile şi infrastructura din zonă şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

 Japonia a fost zguduită la 11 martie 2011 de un cutremur de 8,9 grade pe scara Richter, urmat de un tsunami devastator care a măturat totul în cale, mai ales în zonele de coastă. Cele mai afectate au fost prefecturile Fukushima, unde a fost grav avariată şi centrala nucleară cu acelaşi nume şi prefectura Miyagi.

Am stat si am privit fotografiile, am urmarit  cateva inregistrari video.  Au fost crunt loviti de natura. Mi-am amintit si de Hiroshim si Nagasaki.

De fiecare data reusesc sa se ridice si sunt si mai puternici.

Ma uit la Romania. Peste ea nu trece nici un tsunami, nu este zguduita de nici un cutremur…Singurele cutremure sunt politice.

Ne face placere sa vorbim, sa vorbim mult…dar fara rezultate.

Va invit sa vizionati filmuletele, sa priviti fotografiile si sa o ascultati pe Aiyana Lee. Poate multi nu o cunosc, dar este romanca. Impreuna cu mama ei Nicole Formescu a compus acest cantec si au donat toata incasarile si drepturile de autor Japoniei.http://www.youtube.com/watch?v=ragK2HbUeKg

Aceasta fetita la 11 ani are 2 discuri de platina si unul de aur. Gestul ei a uimit-o pe Regina Marii Britanii care a felicitat-o. Guvernul Japoniei i-a multumit si a trimis oficial si Romaniei multumiri pentru gestul micutei Aiyana Lee. Dar pentru guvernul Romaniei acest gest a trecut aproape nevazut.

Oare este ceva care sa-i intereseze cu adevarat pe guvernantii nostrii? Ma tem ca nu. Se bat cu pumnii in piept sa ajunga pe niste scaune de unde, sa ne priveasca superior. Si atat!

Maddie Ancuta

2 comments

Leave a Reply