Arta de a fi TU

Drogurile intre “vis” si realitate

radiocatch22

narcoman injectat cu droguri

Consumul de droguri costa…
Adolescenta este una dintre cele mai dificile perioade atat pentru parinti cat mai ales pentru copii. Ambii fiind coplesiti de avalansa de schimbari care au loc in organismul si mintea celui mic. Devin tot mai independenti, au ambitii mari si incep sa arate precum adultii. Cu toate acestea, ei vor avea intotdeauna nevoie de cineva care sa-i ghideze in viata.
Anii de liceu pot exercita asupra adolescentilor presiuni coplesitoare ce pot determina asumarea unui comportament de risc ca fumatul, alcoolul sau in cel mai rau caz consumul de droguri. Stresul, anturajul, nevoia de a simti senzatii “tari” sunt doar cativa din factorii care declanseaza astfel de comportamente.
Parintii, dar mai ales adolescentii trebuie sa stie:  consumul de droguri costa, chiar daca ai destui bani…Nu trebuie sa uiti ca va veni o vreme cand dependenta de droguri iti va cere sa cheltui din ce in ce mai mult. Vei resimti lipsa banilor, te va cuprinde disperarea, vei pierde familia, prietenii si chiar pe tine insuti…De abia atunci vei resimti adevaratul cost pentru “deliciile”oferite de droguri.
Efectele resimtite de consumatorii de droguri sunt ingrozitoare. Drogurile afecteaza capacitatea de a gandi si exprima liber, iti dicteaza sa-i alungi din viata ta pe cei la care tii, sa devii violent si te face sa nu-ti mai pese de felul in care arati. Substantele continute de narcotice cauzeaza paranoia si schizophrenia care te fac sa nu mai deosebesti realitatea de vis. Etnobotanicele, asa numitele “droguri usoare” au efecte grave asupra organismului uman: angoasa, frica si tristete excesiva, stari de greata si varsaturi, palpitatii, tremurari ale corpului si disfunctii ale ritmului cardiac, fiind poate chiar mai periculoase decat “iarba”.
Ingrijoratoare pentru toti ar trebui sa fie datele privind varsta la care incep sa se consume substantele droguri, etnobotanice  este de 13 ani. Sunt insa si numerosi copii de varste si mai mici care consuma droguri,tutun si alcool.
Statisticile privin consumul de droguri in randul adolescentilor sunt ingrijoratoare, caci aproximativ 45% dintre acestia au incercat cel putin o data marijuana, iar 25% folosesc frecvent acest drog. In jur de 15% au incercat cocaina, iar 5% dintre acestia o consuma frecvent. Cat despre consumatorii de etnobotanice acestia fac parte din categoria adolescentilor si tinerilor adulti, desi s-au constat cazuri extreme de consum chiar si in jurul varstei de 10 ani. Cocaina, marijuana, etnobotanicele cauzeaza infarct miocardic sau accidente vasculare cerebrale.
Cluburile au devenit locurile ideale pentru comercializarea si consumul de droguri sau substante toxice precum: ecstasy, hasis, gammahidroxibutirat sau flunitrazepam, deseori folosite de baietii adolescenti pentru coruperea sexuala a fetelor. Metamfetamina, hasisul, morfina sau heroina sunt droguri care conduc la dependenta fizica si psihica, crize pseudoepileptice, accidente vasculare ischemice. Adolesctii care consuma aceste substante sunt predispusi la infractiuni precum furtul sau prostitutia cu scopul de a face rost de bani pentru cumpararea drogurilor.De asemenea. folosirea seringilor de mai multi consumatori pot duce la boli precum SIDA. Chiar merita sa platesti asemenea preturi pentru un vis ce se transforma in cosmar? Nu te gandi ca vei renunta usor la droguri…Multe vedete precum: Amy Winehouse, Elvis, Anna Nicole Smith ?i Heath au murit din pricina drogurilor deseori combinate cu alcool si tutun, platind cu propria viata… Ai fi dispus sa platesti un asemena pret in schimbul consumului de droguri? Asa ca inainte se consumi „iarba”, etnobotanice sau alte tipuri de droguri,doar pentru ca altii fac asta sau pentru ati satisface curiozitatea, ia in calcul consecintele si gandeste-te daca merita!
Spuneti „NU” drogurilor!
Inainte sa va apucati de asa ceva …aruncati un ochi aici…nu e o priveliste prea placuta nu?

Crezi ca merita sa platesi astfel de preturi?Eu cred „NU”…

http://www.youtube.com/watch?v=3EjGN9RM1Sg

 

3 comments

  1. My Homepage

    Hi there for your private broad critique, then once again particularly passionate the recent Zune, and furthermore intend this specific, not to mention the beneficial feedbacks other sorts of every person has posted, will determine if is it doesn

  2. Pingback: My Homepage

Leave a Reply