Cosmetica online

Cosmetica online

frumusete online

Cosmetica online

Incepand din aceasta saptamana inauguram o noua rubrica care se va ocupa de ingrijirea si frumusetea personala. Articolele foarte bine documentate, vin in ajutorul fiecaruia dintre noi, sfaturile sunt utile femeilor, barbatilor, adolescentilor, copiilor.

Nu este suficient doar sa aplicam o crema pe piele. Avem nevoie de mult mai multe informatii pentru a ne ingriji cat mai bine si cu rezultate vizibile.

Multumim FlorentinaSpa. Florentina este romanca domiciliata in Londra de 11 ani si care este health and beauty therapist.

Florentina vine in sprijinul vostru cu rubrica Cosmetica Online care are drept scop informarea si educarea celor interesati de a a avea si de a mentine o piele naturala, sanatoasa, frumoasa si tanara pentru cat mai mult timp de-a lungul vietii voastre. De aceea pentru inceput va recomanda o analiza a pielii care sa va ajute sa stabiliti exact ce tip de piele aveti si ce produse adecvate tipului de ten puteti alege si folosi. Totodata va poate ajuta cu informatii si sfaturi legate de problemele pielii si cum sa duceti o viata sanatoasa.

Pielea

sfaturi ingrijire ten

Cel mai mare si mai important organ de protectie al corpului uman

Pielea îndeplineşte următoarele funcţii:

1.Protectie: o bariera anatomica impotriva agenţilor patogeni şi daunelor dintre mediul intern şi externpentru apărarea intregului corp;funcția imunologică a pielii este realizată de celulele Langerhans din piele;

2. Senzaţie: conţine o varietate de terminatii nervoase, care reacţionează la căldură şi frig, atingere, presiune, vibraţii, şiranirea ţesutului;

3.Termoregulatoare: pielea conţine o sursă de sânge mult mai mare decât cerinţele sale, care permite un control precis al pierderilor de energie prin radiaţie, convecţie şi conducţie. Vasele dilatatoare cresc fluxul sanguincutanat si pierd caldura, în timp ce vasele constrictoare reduc considerabil fluxul sanguin cutanat şi conserva caldura.

4. Control de evaporare: pielea oferă o barieră relativ uscata şi semi-impermeabilă la pierderea de lichide. Pierderea acestei funcţii contribuie la pierderea de lichide masive în arsuri.

5. Estetica şi comunicare: pielea ca rezervor de celule embrionare, această funcție este folosită de chirurgie în transplanturi; alţii vad pielea noastră şi pot evalua starea noastra de spirit, starea fizică şi atractivitatea.

6. Depozitare şi sinteză: acţionează ca un centru de depozitare pentru lipide şi apă, precum şi un mijloc de sinteza de vitamina D prin acţiunea UV pe anumite părţi ale pielii.

7. Excreţia: sudoare contine uree, însa concentraţia este 1/130th ca si cea de urină, prin urmare, excreţia prin transpiraţie este cea mai mare funcţie secundară de reglare a temperaturii.

8. Absorbţie: medicamentele pot fi administrate prin piele, sub forma de unguente sau prin intermediul plasturilor adezivi, cum ar fi plasturi de nicotina sau ionoforeza. Pielea este un important organ de transport la multe alte organisme.
9. Rezistenţa la apă: Pielea acţionează ca o bariera rezistenta la apa, astfel substanţele nutritive esenţiale nu sunt spalate din organism.

Pielea este compusa din trei straturi principale:

1. Epidermul, este un protector mecanic contra pierderilor de apă din straturile profunde ale pielii și împiedică pătrunderea microbilor în ele.

2. Dermul , impreuna cu membrana bazala îndeplinește o funcție de filtru selectiv, pentru substanțele provenite din derm și care servesc la nutriția epidermului, dar constituie și a doua “barieră” pentru substanțele ce ar putea pătrunde din epiderm.

3. Hipodermul (stratul adipos subcutanat) este stratul care separă pielea de straturile subiacente. 

cosmetica online

Dupa cum probabil stiti pielea este un organ al excretiei si de aceea este important sa-l mentinem sanatos si curat pentru a elimina o mare parte de toxine acumulate in corpul nostru.

In cazul folosirii unor produse cosmetice ce contin ingrediente care blocheaza porii cum ar fi: mineral oil/parafinum liquidum, petrolatum, lanolina, talk/pudra sau unele uleiuri care nu pot fi absorbite de piele aceasta nu mai elimina toxinele si atunci ele se aduna sub piele ducand la formarea cosurilor, petelor si punctelor negre sau albe dand un aspect imbatranit, lucios si chiar mai inchis la culoare.

Ingrijirea pielii

Pt a intelege mai bine care sunt etapele de ingrijire sau nevoile esentiale ale pielii este nevoie de urmatoarea clasificare:

Cei 10 pasi/nevoi esentiale care se impart in 2 categorii sunt:

  • Nevoi de baza
  • Nevoi avansate

Nevoile de baza – sunt nevoile zilnice minime obligatorii necesare oricarui tip de piele si se impart si ele in 4 categorii:

1.Curatare

2.Tonifiere

3.Protectie pe timp de zi

4.Hidratare pe timp de noapte

Pasul 1 – Curatarea

Are ca scop eliminarea excesului de sebum, poluare, praf si impuritati care daca nu vor fi eliminate vor da pielii probleme ca: piele obosita cu un aspect lucios, pori blocati si astupati care duc la formarea acneei sau a punctelor negre/albe si chiar riduri.

Curatarea se efectueaza de 2 ori pe zi dimineata si seara si se folosesc produse adecvate fiecarui tip de ten in parte. Este indicat a se evita folosirea produselor de curatare aspre care contin multe chimicale si usuca pielea sau alte produse cum ar fi sapunul solid sau chiar detergentii.

Pasul 2 – Tonifierea

Este un pas foarte important desi este foarte des ignorant el are drept scop pregatirea pielii pt primirea ingredientelor benefice din urmatoarele produse aplicate.Tonifica, linisteste si calmeaza pielea, reduce aparitia porilor, echilibreaza PH-ul pielii. Tonifierea se efectueaza de 2 ori pe zi dupa curatare.

Pasul 3 – Protectia pe timp de zi

Are ca scop protejarea impotriva razelor ultraviolete (UV) si a caldurii solare care duce la degradarea barierii de umiditate a pielii si a structurii proteice ce favorizeaza aparitia pigmentarii si descolorarii cat si la imbatranirea preamatura a pielii.

De asemenea protejeaza pielea de actiunea nociva a factorilor externi ai mediului ca ploaie, vant, caldura, frig. Se recomada folosirea cremelor/lotiunilor de zi care contin factori SPF si care se aplica in fiecare dimineata si se poate reaplica daca va fi nevoie in cursul zilei.

Pasul 4 – Hidratarea pe timp de noapte

Are ca scop recuperea pielii pe timp de noapte oferindu-i aportul necesar de lipide, suplimenteaza umiditatea si da pielii componentele esentiale pentru o refacere completa. Se aplica in fiecare seara dupa tonifiere.

Nevoile avansate

– sunt pasi adaugati optional care se adreseaza diferitelor probleme/afectiuni specifice fiecarui tip de ten cum ar fi decolorarea sau pigmentarea, acneea, puncte negre/albe sau pori dilatati, actiunea radicalilor liberi, imbatrainirea si ridurile, pierderea elasticitatii si a colagenului, etc si se impart in 6 categorii:

5.Nutritie

6.Tratare

7.Refinisare

8.Exfoliere

9.Masca

10.Revitalizare

Pasul 5 – Nutritia

Un pas important in mentinerea sanatatii si tineretii pieliiAre rolul de a hrani pielea cu antioxidanti puternici esentiali pentru a neutralizaradicalii liberi care distrug si imbatranesc pielea mult mai devreme decat procesul normal. Se recomanda aplicarea tratamentelor nutritionale de 2 ori pe zi dupa tonifiere.

Pasul 6 – Tratarea

Este o nevoie esentiala a pielii atunci cand componentele,functiile sau structurile din piele sunt compromise si duc la  semne preamature de imbatranire cum ar fi aparitia ridurilor sau a porilor dilatati iar de cele mai multe ori duc la aparitia acneei sau chiar problemelor mai grave cum ar fi eczemele. Produsele de tratament in acest caz sunt special formulate pentru a  introduce acele ingrediente cheie de care pielea are nevoie pentru refacere. Se recomda aplicarea tratamentelor de 2 ori pe zi inatea nutritiei si dupa tonifiere.

Pasul 7 – Refinisarea

Se adreseaza pielii dure,incarcate si obosite. Ajuta la curatarea si redescoperirea noului ten mult mai luminos si mai proapat,intinerit. Se recomanda refinisarea sau peelingul de 2 ori pe saptamana sau chiar de 3 ori in prima saptamana dupa pasul 1 de curatare.

Pasul 8 – Exfolierea

Atunci cand factorii de mediu si cei genetici se intrepatrund cu reinnoirea celulelor sanatoase, exfolierea este un pas important esential care ajuta la inlaturarea stratului de celule moarte pt a dezvalui o piele mai tanara si mai sanatoasa. Se recomanda exfolierea de 1-2 ori pe saptamana dupa curatare.

Pasul 9 – Masca

Cand pielea are nevoie de o aplicare mai concentrata a ingredientelor cheie pt o perioada mai prelungita- este o metoda excelenta pt a da pielii diferite propietati: elasticitate, hydratare, luminozitate si vigoare.- unele masti dau pielii ingredientele cheie iar altele scot impuritatile din piele. Se recomanda de 1-2 ori pe saptamana dupa curatare.

Pasul 10 – Revitalizarea

Oboseala si stresul pot face pielea sa arate dura, obosita, imbatranita si lipsita de viata - revitalizarea sau energizarea ajuta la refacerea pielii descoperind un ten mai luminos si sanatos prin stimularea si cresterea circulatiei periferice de la nivelul pielii. Acest pas se poate face folosind ipodul pentru piele sau un ser special. Se recomanda tratamentul cu ipodul 2-3 ori pe saptamana dupa curatare si tratamentul cu serul special de 2 ori pe zi dimineata si seara.

Daca v-a placut acest articol si doriti informatii mai amanuntite legate de fiecare pas de ingrijire in parte sau eventuale informatii legate de produsele care se pot folosi pentru efectuarea acestor pasi astept comentariile voastre.

Urmatorul articol va fi: Tipuri de ten.

15 comments

  1. Pingback: Cosmetica online-pasul 1 – Curatarea pielii

  2. Pingback: Cosmetica online-Tipuri de ten

  3. cory

    Eu incerc sa-mi aleg un aparat de laser pentru epilare definita si mi-e tare greu sa decid. Imi poti da un sfat?

    1. Flory

      Multe femei viseaza sa scape de parul nedorit pentru totdeauna, pocnind din degete. Cu toate ca “epilarea definitiva”, asa cum este numita, nu este chiar definitiva si cu toate ca nu ne ajuta sa scapam de par pocnind din degete, face cu ochiul multor femei.
      Cele mai cunoscute metode de indepartare pe termen lung a firelor de par nedorite sunt laserul si IPL (lumina intensa pulsata). Ambele sunt eficiente si functioneaza in acelasi mod, utilizand lumina pentru a incalzi si a distruge foliculii de par. Aparatele laser si IPL “cauta” zonele inchise la culoare, adica firele de par pigmentate. De aceea, astfel de metode functioneaza foarte bine in cazul persoanelor cu piele alba si fire de par negre. Lumina intensa pulsata este mai eficienta decat laserul pentru ca poate acoperi arii extinse de piele.
      Ambele metode sunt in general mai eficiente in cazul femeilor decat al barbatilor. Datorita testosteronului, hormonul masculin, foliculii de par ai barbatilor sunt mult mai puternici decat cei ai femeilor si, prin urmare, mai dificil de distrus.
      In ciuda denumirii, epilarea “permanenta” nu este tocmai permanenta… Rezultatele unui tratament pentru indepartarea firelor de par cu ajutorul IPL sau a laserului dureaza aproximativ un an. Denumirea “epilare permanenta” isi are originea in perioada de timp destul de mare pana la cresterea parului, mai mare decat in cazul oricarei alte metode de indepartare a parului nedorit.
      Tehnica de epilare cu ajutorul laserului poate fi dureroasa usor pana la moderat, fiecare folicul de par fiind inconjurat de terminatii nervoase. Desi procedura este suportabila, se poate apela la creme cu efect anestezic care se aplica cu 30 – 60 de minute inainte de initierea procedurii. Efectele imediate ale epilarii sunt inflamarea si inrosirea pielii.
      Cate sedinte sunt necesare?
      Pentru rezultate satisfacatoare si de lunga durata, sunt necesare trei pana la sase tratamente. Intervalul de timp dintre doua tratamente variaza intre 4 si 12 saptamani, in functie de culoarea firelor de par, tipul laserului sau a ILP-ului utilizate si a zonei tratate.
      Care sunt riscurile?
      Din fericire, complicatiile in cazul epilarii cu ajutorul laserului sau IPL sunt destul de rare, daca epilarea este efectuata corespunzator. Principalele efecte secundare la care te poti astepta sunt:
      alterarea pigmentilor de la nivelul pielii – hiperpigmentarea postimflamatorie (colorarea pielii in zona in care s-a produs epilarea) si hipopigmentarea (decolorarea pielii) pot aparea la putin timp dupa epilare. Din fericire, sunt efecte temporare. Este recomandata evitarea expunerii la soare atat inainte de epliare, cat si dupa.
      infectiile sunt foarte rare si apar din cauza unei ingrijiri inadecvate a pielii dupa tratamentul cu laser, cicatricele pot aparea dupa o infectie a pielii, dar la fel ca si infectiile, sunt destul de rare

      In orice caz eu prefer metoda clasica de epilare cu epilatorul electric care e putin dureroasa dar nu are efecte secundare si nu e nici costisitoare.

  4. Flory

    Punctele negre exista cel mai des la tenul mixt putin uleios insa depinde unde mai ai tu puncte negre insa de cele mai multe ori sunt in forma literei T adica pe frunte, nas si barbie

    1. radiocatch22 Post author

      nu am foarte multe, dar am pe nas. pe frunte nu am avut niciodata si cateodata 1 punct doua, pe barbie
      legate de lotiunea tonica sincera sa fiu chiar dc nu a fost o alegere profesionala, dar tenul meu se simte mai bine.
      sunt convinsa ca atunci cand voi cumpara ce trebuie o sa fie perfect:)

  5. Flory

    Pt cei interesati de aceasta rubrica, va rog sa cititi si acest articol:
    De ce imbatraneste tenul tau?
    ://www.facebook.com/notes/florentina-spa/de-ce-imbatraneste-tenul-tau/471978856192805

      1. radiocatch22 Post author

        Flory, ieri dupa ce am citit articolul m-am dus si mi-am cumparat solutie ptr tonifiere. sincera sa fiu nu am mai folosit de ani
        Multumesc ptr informatie:)

          1. radiocatch22 Post author

            sincera sa fiu m-am tot invartit pe acolo printre tot felul de solutii tonice si am ales una pentru toate tipurile de ten si are vitamina E
            am tot felul de creme de noapte de zi, masti, demachiante
            dar solutie tonica cred ca doar in Romania am folosit o data

          1. radiocatch22 Post author

            Hmmm. Grea intrebare.normal cred. Stiu ca sunt niste teste. Nu am tenul uscat stiu sigur, dar nici gras. Dar desi imi ingrijesc tenul, cosuri nu mi apar, dar ma mai enerveaza punctele negre deobicei pe nas

Comments are closed.