Politichie

Convulsiile politicii romanesti. Demisia lui Boc

demisia BocdemisieDemisia lui Emil Boc.Asteptam declaratiile lui Traian Basescu.

UPDATE 10:30 Emil Boc a anunțat la Palatul Victoria că a lua decizia de a depunde mandatul Guvernului.

”Am anunțat încă de săptămâna trecută că după vizita FMI și a Băncii Mondiale, Guvernul trebuie să treacă într-o alta faza a evoluției. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului. Niciun pret nu este prea mare pentru un politician pentru a rasplati efoturile românilor. Am depus mandatul Guvernului pentru că nu ma agat de putere. Pentru mine contează mai puţin că mai rămân pe acest scaun cateva luni in plus, dar pentru ţară este foarte important să avem stabilitate economică. Am luat decizii extrem de grele de pe acest scaun. Măsurile au fost luate cu gândul la viitorul României, nu pentru că am dorit, ci pentru că a trebuit. Fac apel la clasa politică să treacă cât mai reprede un nou Guvern. Vreau să mulţumesc tuturor miniştrilor.Vreau să mulţumesc preşedintelui României pentru parteneriatul corect pe care l-am avut. Vreau să le mulţumesc românilor pentru că au fost cei care au salvat România de la colapsul economic. Sunt dintre dumneavostră, mă întorc către dumneavoastră, a spus Emil Boc

Luna ianuarie 2012 a fost inceputul unui an plin de framantari pentru Romania. Miscarile incepute pentru sustinerea lui Raed Arafat si a sistemului de urgenta SMURD, care s-au transformat in miscari de strada legate de nemultumirile evidente vis a vis de guvernul Romaniei, a problemelor de saracie, coruptie, amatorism politic, manipulare prin toate mijloacele. A urmat  demiterea lui Baconski. Condamnarea lui Adrian Nastase la 2 ani in cazul dosarului Trofeul Calităţii, condamnarea lui Sorin Ovidiu Vantu in dosarul legat de santajarea lui Sebastian Ghita. Sunt voci din ce in ce mai puternice care doresc alegeri anticipate, desi este evident ca Romania nu este pregatita pentru alegeri anticipate. De cateva zile se vehiculeaza in presa demisia lui Emil Boc. Acum acest lucru s-a intamplat. 

Sunt masuri furibunde pentru o campanie electorala care se anunta fierbinte. Vorbeam in emisiune de saptamana trecuta daca nu cumva acestia sunt asii din maneca ai lui Traian Basescu. Incepe sa se faca curatenie. Lucrul care ar fi trebuit sa se faca cu mult timp in urma.  De ce acum? ce se ascunde in spatele acestor miscari evidente si categorice?

Emil Boc trebuia sa cada. Nu a gestionat cum trebuie evenimentele incepute in ianuarie, nu a iesit sa discute cu manifestantii. Emil Boc stim cu totii ca nu a avut niciodata puterea reala in conducerea guvernului. Inca o marioneta care a picat.

Ce urmeaza? Cine urmeaza?

De 22 de ani se tot vorbeste si se vorbeste mult fara sa se faca concret nimic. Vedem o opozitie impotenta, care capata voce datorita manifestatiilor de sustinere a lui Raed Arafat, dar vocea opozitiei nu este pentru binele Romaniei si al romanilor ci doar pentru a se face vazuta pentru campania electorala. Nu au iesit cu solutii ci doar cu aceleasi mesaje sterile de care romanii s-au saturat.

Romania se framanta iar, politicienii au scapat-o de sub control. Politica Romaniei nu mai este credibila iar toate acestea se vor vedea in zilele urmatoare in presa internationala si investitorii care inca flirteaza cu Romania legat de investitii.

Evident vom auzi declaratii categorice ale lui Crin Antonescu si ale opozitiei in general, care vor calca pe cadavrul lui Emil Boc, pentru a se ridica. Dragi politicieni vechi si depasiti, este timpul unor schimbari. Nici voi nu mai sunteti credibili asa cum nici Emil Boc nu mai era credibil. Asteptam schimbari reale. Stim ca lupul isi schimba blana dar, naravul nu. Ne-am saturat de “lupi”.

Eterna si fascinanta politica a Romanie

2 comments

    1. admin Post author

      Asa ar trebui. Dar nu va pleca,scoate o alta marioneta pe piata. Va amintiti cand a fost suspendat de parlamentul Romaniei? Cu 3-4 ore inainte, a iesit la declaratii si a spus ca daca o sa fie suspendat, la 5 minute dupa ce se va pronunta decizia el isi va da demisia. Nu a demisionat dupa cum bine se vede. Nu are nici cea mai mica intentie sa plece inainte de alegeri. Este un an fierbinte pentru Romania. Mai grav mi se pare insa ca nu exista nici un om responsabil pe care sa-l votam cu incredere. Pleaca ei, vin tot ei. Nu exista nici o optiune valabila acum.

Leave a Reply