Politichie

Cazul cetăţeanului român Topoleanu Mircea Ioan

Comunicat de presă

Cazul cetăţeanului român Topoleanu Mircea Ioan

 

 comunicat de presaUrmare demersurilor constante şi susţinute întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României în Ciudad de Mexico, cetăţeanul român Topoleanu Mircea Ioan, reţinut la data de 1 decembrie 2012, cu ocazia violenţelor înregistrate la  ceremonia de transfer a puterii executive federale, a fost scos de sub acuzare şi urmează să revină în România în cel mai scurt timp posibil (la data de 27 decembrie 2012).

 

Cazul cetăţeanului român reţinut de către autorităţile mexicane a fost monitorizat în permanenţă de către Ministerul Afacerilor Externe încă de la notificarea reţinerii acestuia.

 

Reamintim faptul că, în contextul demersurilor întreprinse de partea română, ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a transmis la data de 6 decembrie 2012, omologului său mexican o scrisoare prin care solicita sprijinul pentru clarificarea cu celeritate a situaţiei cetăţeanului român.

 

Pentru a respecta dorinţa cetăţeanului Topoleanu Mircea Ioan de a reveni în ţară, cât mai curând posibil, Ministerul Afacerilor Externe a cerut sprijinul Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, care a întreprins demersurile necesare, legale pentru urgentarea procedurilor.

1 comment

  1. Pingback: Atenţionare de călătorie – Republica Bulgaria

Comments are closed.