Politichie

Avertisment de călătorie – Ungaria.Noutati legate de accidentul produs pe M7 Ungaria

cod rosu UngariaAvertisment de călătorie – Ungaria

 

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care doresc să se deplaseze pe teritoriul Ungariei că Serviciul Naţional Ungar de Meteorologie a extins codul roşu de viscol şi rafale puternice de vânt, emis la data de 14 martie 2013, valabil pentru judeţele Komarom-Eszergom, Fejer, Veszprem, Somogy şi Zala, situate în partea de vest a Ungariei, şi asupra judeţului Borsod-Abauj-Zemplen, situat în partea de nord-est a Ungariei.

 În toate celelalte judeţe ale Ungariei a fost emis cod portocaliu şi galben de ploi, ninsori şi vânt.

 Din informaţiile primite de la Inspectoratul General al Poliţiei ungare, autostrăzile M1 (Budapesta – Viena) şi M7 (Budapesta – Croaţia) sunt blocate din cauza troienelor de zăpadă care s-au format ca urmare a vântului foarte puternic.

 De asemenea, o serie de şosele principale şi drumuri naţionale sunt blocate în partea de vest a Ungariei.

 Punctele de frontieră la graniţa cu Slovenia şi Croaţia sunt închise circulaţiei în zona judeţului Zala, fiind deschise cele aflate în judeţele Baranya şi Somogy.

 

În toate judeţele din Ungaria se circulă cu mare dificultate din cauza condiţiilor meteorologice extreme.

 

Autorităţile ungare au lansat repetate apeluri de a se evita plecarea la drum, în special în zona de vest a ţării, şi au recomandat ca persoanele care se află în trafic să nu-şi continue călătoria şi să se retragă în locuri de cazare, benzinării sau să oprească în proximele localităţi

MAE recomandă cetăţenilor români care urmează să se deplaseze pe teritoriul acestui stat să aibă asupra lor provizii de alimente, combustibil şi pături.

 

Aeroportul internaţional Budapesta este deschis.

Precizări legate de accidentul auto produs joi, 14 martie 2013 (ora 13.15, ora locală), pe autostrada M7 din Ungaria:

Pe baza informaţiilor primite de la autorităţile ungare, până în acest moment, printre răniţii în urma accidentului s-au aflat 2 cetăţeni români, care au suferit răni minore şi care nu au necesitat internarea.

Poliţia autostrăzii a comunicat că astăzi vor termina de centralizat datele referitoare la persoanele rănite în accident.

Ambasada României la Budapesta este în legătură permanentă cu autorităţile locale referitor la acest caz.