Diverse

Atenţionare de călătorie pentru Egipt

Atenţionare de călătorie pentru Egipt

UPDATE 09/08/2013

Atenţionare de călătorie –  Egipt

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care se află pe teritoriul Egiptului asupra faptului că demonstraţiile de protest şi violenţele continuă.

Se estimează că în perioada 9 – 15 august 2013 se va înregistra cel mai ridicat nivel de risc de producere a unor ciocniri violente. Autoritățile egiptene au luat decizia de a dispersa demonstraţiile care se desfășoară în Cairo, în districtul Nasr City, zona Rabaa al Adaweiya și cele din Giza, în zona Pieții Al Nahda, deoarece este posibil ca, în situaţia în care protestatarii nu părăsesc zonele respective să se decreteze stare de urgenţă şi să se impună restricţii de circulaţie.

MAE recomandă cetăţenilor români să evite cu desăvârşire zonele din preajma sediilor principalelor instituţii guvernamentale şi partide politice.

De asemenea, se recomandă evitarea implicării în orice fel de manifestaţii.

Cetăţenii români care se află în această ţară sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Egipt şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

 atentionare calatorie

 

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în R.A. Egipt că autorităţile vamale egiptene vor organiza în data de 5 iunie 2013 o acţiune grevistă pe aeroporturile internaţionale din Cairo, Alexandria, Luxor, Assiut şi Sohag, precum şi în porturile egiptene Safaga, Nuweiba și Hurghada.

Pentru a evita situaţiile neplăcute, cetăţenii români sunt sfătuiţi să contacteze, în prealabil, compania aeriană/navală, pentru reconfirmarea orarului.