Politichie

Atenționare de călătorie – Danemarca si Irlanda

Atentionare calatorie

Atenționare de călătorie – Danemarca

 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Danemarcei asupra faptului că Institutul Meteorologic Danez (IMD) avertizează asupra riscului deteriorării condițiilor de vreme începând cu după-amiază zilei de 23.05.2014 şi până sâmbătă, 24.05.2014, ora 00.00.

Prognoza meteo nefavorabilă vizează furtuni violente și ploi abundente în regiunile de nord și de est ale țării, inclusiv în capitală, cu risc de vizibilitate scăzută și inundații.  Ca urmare a precipitaţiilor abundente prognozate circulația rutieră, feroviară şi aeriană poate fi afectată.

În consecinţă, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care călătoresc/tranzitează teritoriul Danemarcei în acest interval să urmărească avertizările meteorologice și să respecte instrucțiunile emise în acest sens de către autoritățile daneze, să se informeze din timp asupra condițiilor de călătorie și să-și doteze corespunzător automobilele.

  

Atenționare de călătorie – Irlanda

 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, sau care se deplasează pe teritoriul Irlandei, cu privire la sistarea zborurilor efectuate de compania aeriană Aer Lingus, la data de 30 mai 2014, ca urmare a unei greve declanşate de către însoţitorii de  zbor.

Se aşteaptă ca rutele afectate să cuprindă cursele dinspre şi înspre Dublin, Cork şi Shannon.

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să contacteze linia aeriană în vederea reprogramării, fiind suplimentate serviciile companiei Aer Lingus  din datele de 29 mai, respectiv 31 mai 2014.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care călătorească din sau spre Irlanda, să consulte pagina de internet a companiei pentru informaţii actualizate. (http://www.aerlingus.com/travelinformation/knowbeforeyoufly/flightdisruptioninformation/).

Leave a Reply