Romani in lume

Andreea Olariu

Andreea OlariuAndreea Olariu are 15 ani, cântã de la 6 ani si viseazã sã ajungã o cântãreatã cunoscutã pe plan mondial. Dupã portofoliul pe care îl are, proaspãt îmbogãtit cu premiul concursului italian „Io Canto”, dar si gratie determinãrii de care dã dovadã, Andreea Olariu are toate sansele sã-si transforme visul în realitate.

În cadrul concursului difuzat de Canale 5 Mediaset, ce a durat 11 sãptãmâni, tânãra constãnteancã a încheiat finala câstigând Bravo Bravissimo (premiul juriului) si premiul Fundatiei Mike Buongiorno, care constã într-o bursã de studii la Music Art and Show din Milano. Totodatã, din luna februarie 2011, Andreea a participat la un turneu de 10 spectacole în Italia, susþinut de concurenþii „Io Canto”. Pânã atunci, românca a trecut prin preselecþia concursului „America’s Got Talent”, pentru care are deja invitatie oficialã.

Competitia „Io Canto”, varianta italianã a „America’s Got Talent”, este dedicatã tinerilor cu vârste cuprinse între 7 si 16 ani. În cele 11 aparitii televizate, Andreea a interpretat melodii din repertoriul artistelor Celine Dion, Beyonce, Whitney Houston, iar în finalã a atacat o piesã grea – „I Surrender” (Celine Dion). Fetita a impresionat si vedete precum Al Bano sau Fausto Leali, alãturi de care a cântat în duet pe parcursul etapelor concursului. Chiar dacã nu a câstigat Trofeul „Io Canto”, adjudecat de rivala italiancã Benedetta Caretta, reprezentanta României s-a declarat foarte mulþumitã de prestatia sa de-a lungul concursului si de cele douã premii obtinute, pentru cã acestea reflectã valoarea ei si nu simpatia publicului. Nu a uitat sã multumeascã nici românilor din Italia, care au sustinut-o prin televoting. Din 2009, Andreea Olariu a devenit membrã a Clubului de Excelenþã Dan Voiculescu.

Constãnteanca, a cãrei voce este comparatã cu cea a Larei Fabian si a lui Celine Dion, are un palmares impresionant, care include 15 trofee obtinute în mai puþin de trei ani si zeci de premii I la festivaluri nationale si internationale de muzicã usoarã. „Pentru mine, fiecare premiu este foarte important. Am trãit de fiecare datã aceleasi emotii si am împãrtãsit aceeasi bucurie pentru fiecare premiu câstigat”, mãrturisea în urmã cu câteva luni Andreea Olariu.