Politichie

Ambasadorii din 10 ţări europene protestează împotriva site-ului anti-imigranţi din Olanda.Talk show ora 19.00

OlandaSubiectele:

1.Ambasadorii din 10 ţări europene protestează împotriva site-ului anti-imigranţi din Olanda

Ambasadorii din zece ţări central şi est-europene au trimis o scrisoare deschisă către liderii partidului politic, prin care protestează împotriva site-ului împotriva imigranţilor, lansat de partidul extremist PVV din Olanda şi prin intermediul căruia se pot depune plângeri contra românilor, bulgarilor şi polonezilor, scrie site-ul de ştiri DutchNews.

Scrisoarea deschisă cere liderilor parlamentari ai partidului să se distanţeze de la această “regretabilă iniţiativă” (site-ul anti-imigraţie – n.a.), iar ambasadorii sunt aşteptaţi să-şi impună cauza cu membri parlamentului Olandez marţi.

Primul ministru polonez Donald Tusk este şi el pus la curent cu tulburarea cauzată de apariţia site-ului şi declară că sunt posibilităţi limitate de protest, pentru că site-ul PVV este iniţiativa unui politician, nu a Guvernului.

În schimb, liderul partidului PVV, Geert Wilders, a răspuns ca reacţie la scrisoarea deschisă a ambasadorilor că “este păcat de hârtie”. El a adăugat că site-ul nu este axat pe ţările însele, ci pe colectarea de informaţii referitoare la persoanele care fac probleme şi care cauzează presiune la locul de muncă.

Vinerea trecută, comisarul european pe Justiţie Viviane Reding a declarat că site-ul este “un apel deschis către intoleranţă” şi că încalcă principiile europene.

“În Europa, noi susţinem libertatea şi un continent întreg, unde cetăţenii se pot mişca, munci şi studia unde doresc, iar problemele care apar le rezolvăm prin solidaritate, nu prin a spune poveşti despre semenii noştri”, a mai spus comisarul.

Site-ul PVV, lansat miercurea trecută, cere oamenilor să raporteze plângeri despre imigranţi central şi est-europeni din Olanda, iar sloganurile site-ului atacă direct românii, bulgarii şi polonezii: “Ai probleme cu oamenii din Europa Centrală şi de Est? Ţi-ai pierdut locul de muncă din cauza unui polonez, bulgar şi român sau a altui est-european? Vrem să ştim despre asta”.

2.Olanda, în pericol să piardă afaceri de 2 mld. euro. Vezi care este motivul.

Camera de Comerț Româno-Olandeză solicită autorităților olandeze să aprobe intrarea României în spațiul Schengen, până la 1 martie anul acesta și condamnă apariția site-ului antiimigrație al Partidului Libertăți

3. Greva parlamentara a opozitiei

4. pensionarii pe caz de boala

1 comment

  1. Pingback: Sezonul sondajelor. Manipulare prin sondaje intre mit si adevar.

Comments are closed.