Politichie

Agresiune asupra unor cetăţeni români în Marea Britanie

agresiune Marea BritanieAgresiune asupra unor cetăţeni români în Marea Britanie

 Conform unui comunicat al Poliţiei din Sussex, din data de 7 februarie, rezultă că la 25 ianuarie 2013, doi cetăţeni români au fost agresaţi în oraşul Brighton din Marea Britanie, de către doi bărbaţi, în timp ce aşteptau un autobuz, pentru motivul că sunt români.

 

Ambasada României la Londra a luat legătura cu poliţia britanică pentru a se interesa de starea cetăţenilor români şi pentru a exprima dezaprobarea şi îngrijorarea faţă de această agresiune. Ambasada va continua să monitorizeze evoluţiile şi rezultatele investigaţiei acestui caz şi este pregătita să ofere asistenţă consulară de specialitate in limita competentelor.

Până la această oră, Ambasada României la Londra nu a fost contactată de niciun cetăţean român implicat în acest caz.

Ministerul Afacerilor Externe consideră că astfel de agresiuni asupra cetăţenilor români sunt inadmisibile şi solicită autorităţilor britanice anchetarea, judecarea şi sancţionarea făptaşilor în conformitate cu gravitatea faptei şi prevederile legale. Asemenea fapte reprobabile pot fi încurajate de campania dusă în anumite mass-media britanice, precum şi de declaraţiile unor politicieni britanici la adresa cetăţenilor români care trăiesc în Marea Britanie, motiv pentru care Ministerul Afacerilor Externe solicită autorităţilor britanice să descurajeze orice mesaje şi puncte de vedere oficiale care pot induce atitudini de natură rasistă la nivelul populaţiei.

 

2 comments

  1. Pingback: “Probleme” privind capacitatea scutului anti-racheta de protecţie a SUA şi a aliaţilor europeni

  2. radiocatch22 Post author

    Acest comunicat este oficial si dupa cum se vede nu sunt foarte multe date. Pentru cei care vor incepe eventualele comentarii sau analize. Comunicatul este dat acum ptr o agresiune intamplata in 25 ianuarie, nu se specifica nationalitatea agresorilor, motivul agresiunii. Iar dc de pe 25 ian si pana acum nici un roman nu s-a prezentat la Ambasada, eu sfatuiesc pe cei care oricum sunt hotarati sa arunce in aer si asa situatia inflamata de diferite comunicate oficiale, neoficiale, barfe etc sa astepte calm comunicatele oficiale. Nu are sens sa ne aruncam cu capul inainte. Nu am fost martori nici unul dintre noi.
    deja sunt diferiti agitatori care vor sa creeze stare de agitatie si panica.

Comments are closed.