Viata in UK. Londra

Fulham Palace London

Fulham PalaceLondra este renumita prin viata ei de noapte, double deckurile (autobuzele rosii cu etaj), politistii politicosi langa care poti sa te fotografiezi, familia regala evident, taxiurile negre, muzee, parcurile imense si multe, multe  altele.

Azi o sa va prezint pe scurt si va lansez invitatia celor care locuiesc in Londra sau cei care vin sa o viziteze sa se poposeasca si in parcurile londoneze.

Am vizitat recent Fulham Palace London. Un parc primitor, vesel, verde, salbatic, conservator, plin de banci, de copii care se balaceau si oameni care stateau la plaja pe iarba verde. Terase, locuri de joaca.

Ca de obicei mi-a placut linistea Tamisei, oamenii din jurul meu: unii leneveau pe iarba discutand si razand, altii alergau, unii isi plimbau cateii, altii se jucau cu copii. Sentimentul coplesitor era de liniste, place, intelegere, fericire, calm si buna dispozitie.

Ce puteti vede aici:

Palatul muzeu (partial deschis, inca se restaureaza, dar sunt si sali care se viziteaza), gradina botanica (care partial este deschis, deoarece inca se lucreaza la refacere ei), un loc absolut superb, linistit,  unde puteti lua pranzul sau bea o cafea, avand o priveliste magnifica, inconjurat de un parc imens cu locuri de joaca pentru copii si un lac superb.

Fulham, London (formerly in Middlesex), England, una din locatiile Episcopului Londrei din timpuri medievale . A fost casa de la” tara” a Episcopului Londrei din secolul 11 si pana in 1975 cand a devenit liber. Apartine inca bisericii Engleze, dar este manageriat de Primaria Hammersmith and Fulham and the Fulham Palace Trust.

Aici se pot organiza nunti intr-un decor mirific, petreceri sau diferite evenimente.

Sa vad prezint cateva date despre muzeu: veti gasi date despre istoria impresionanta a Palatului Fulham din timpuri preistorice si stabilimentul roman, trecand prin perioada Medievala, Tudor, Georgian, Victoriana pana in prezent.

Veti vedea:

-marturii arheologice, sub forma de monezi sau vase, care arata ca Romanii s-au stabilit de-a lungul Tamisei

-portrete in marime naturala ale rezidentilor si monarhilor

-obiecte de zi cu zi care ne arata cum traiau, munceau si se distrau in trecut locuitorii

Intrarea la muzeu este gratuita.

Gradina palatului Fulham este protejata si este o zona foarte importanta din punct de vedere istoric. Include multi copaci rari.

Cel mai celebru episcop gradinar a fost Henry Compton (1632-1713)  care a dezvoltat o faimoasa colectie de plante, rezistente  si exotice.

Sunt foarte multe de vazut. Va invita sa petreceti o zi placuta  vizitand Muzeul, sa va rugati in biserica  care este foarte primitoare si frumoasa, sa leneviti in parc pe iarba sau sa beti o cafea la terasa palatului.

Puteti vedea mai multe imagini din parc, muzeu, biserica pe pagina album Fulham Palace

Adresa
Address: Bishop’s Avenue, SW6 6EA

 

mai multe locuri de vizitat Viata in Uk. Londra

 

 

 

[cincopa AQLAU8qXJID4]

 

M.A.