Top Secret

Fenomenele stranii ale lumii

enigmeora 19.00 Londra, 21.00 Romania

o emisiune speciala despre cateva dintre fenomenele stranii ale lumii.

Fascinatia pe care o exercita misterul asupra mintii omenesti se afla la originea imbogatirii noastre despre lumea care ne inconjoara si a dezvoltarii stiintei moderne.

Misterele actuale privesc mintea umana, puterile ei de comunicare si chiar puterile ei fizice de care abia incepem sa fim constienti. Adoptam o atitudine serioasa fata de subiecte precum prezicerea, coincidentele, visele, reincarnarea, amintirile ancestrale, OZN-urile, profetii.

Cel mai frapant exemplu de profetie ne vine fara indoiala din India Antica. O gasim in niste descrieri extrase din Mahabharata si alte povestiri scrise cu mii de ani in urma. Aceste carti descriu niste proiectile care explodeaza  emitand o energie si o caldura egala cu cea a “zece mii de sori”, anihiland armata adversa, prinzand elefantii de razboi, carele si oamenii intr-un vartej urias, distrugand orasele, otravind alimentele si constrangandu-i chiar si pe soldatii victoriosi sa se spele cu grija, sa-si spele hainele si echipamentul pentru a se proteja de caderile contaminante. Aceste bombe a caror explozie ar provoca nori mari avand forma unei “umbrele” au fost deseori numite “Tunetul de foc”

Descrierile din Mahabharata au fost considerate niste simple fantasme pana la explozia primei bombe atomice din 1945.

Azi cand privim aceste texte cu toata seriozitatea, ar trebui sa ne intrebam daca nu cumva corespund mai curand cu niste viziuni ale trecutului decat cu ale viitorului, daca nu cumva relatarile se referea in realitatea la incidente razboinice petrecute poate in urma cu peste zece mii de ani, in care s-au confruntata civilizatii azi disparute.

In seara asta vom rezenta cateva cazuri legate de reincarnare, prevestiri. Prevestirea Lui Mark Twain si multe alte subiecte, cazuri care au fost studiate de specialisti.